Diederick Samsom op visite op De Heidepleats

Maandag 21 oktober kregen we de mogelijkheid om aan Diederick Samsom ons bedrijf te laten zien. Het was een werkbezoek, toegespitst op kleinschalig toerisme (de wijngaard) in combinatie met duurzaam ondernemen (onze Fries roodbonte koeien). Daarnaast werd de interesse gewekt doordat wij de Friese melk verkazen tot griene tsiis en het vlees als streekproduct op de kaart zetten.

Na een uitgebreide rondleiding hebben we samen met Dhr Samson en zijn aanhang een heerlijke lunch genuttigd. Deze was bereid door Daryanto van restaurant Hjir is’t, uiteraard met onze eigen streekproducten; o.a. griene tsiis, kruidnagelkaas, carpaccio, rosbief en een heerlijke rundvleessalade van Fries Roodbonte sucade. Geserveerd met een goed glas witte wijn;- Donia Grande Vespers 2012.Diederick Samson proeft wijn op de HeidepleatsDiederick Samson proeft wijn op de Heidepleats