Arrangementen

Farre en Wyn arrangement (Varen en Wijn)
In een Langweerder Sloep maakt u een prachtige vaartocht over de Friese meren. Heerlijk ontspannen genieten van het bjusterbearlike landschap. 's Middags maakt u een fietstocht en bezoekt u een de wijngaard. Tijdens de rondleiding komt u van alles te weten over de wijngaard, kaas van Fries roodbonte koeien en proeft u verschillende Friese wijnen en Fryske griene tsiis.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en Friese oranjekoek
  • Instructie varen in een Langweerder Sloep
  • Prachtige vaartocht omgeving Langweer
  • Lunchpakket mee voor onderweg
  • Mooie fietstocht omgeving Langweer
  • Bezoek wijngaard de Heidepleats, met rondleiding en wijn proeven
  • Terug fietsen naar Langweer
  • Barbecue bij de Twirre Watersport

Prijs vanaf € 85,00 per persoon.

Het arrangement is exclusief consumpties en de prijs is gebaseerd op volle sloepen (6 of 12 personen per sloep). De minimale groepsgrootte is 6 personen en de maximale groepsgrootte 30 personen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Vegilinklootschiet arrangement (boswandeling met klootschieten en rondleiding)
Klootschieten is een zeer oude Nederlandse sport. Bijzonder is dat het spel door jong en oud kan worden gespeeld. Het spel wordt (in dit geval in teams) gespeeld met een houten bal gevuld met lood. De teams leggen een parcours af en wie dit met het minst aantal worpen heeft gedaan is de winnaar.
In dit geval is het grootste deel van het parcours door het Vegilinbos, zodat het een gezellige, sportieve boswandeling wordt. Voor onderweg krijgt ieder team een kleine versnapering mee.

Omdat de groepjes niet gelijktijdig klaar zijn is er in de tijd voor de rondleiding een kopje koffie of thee. Wanneer iedereen weer present is op het Wyndomein kunnen we beginnen met de rondleiding. We vertellen u over de mogelijkheden van Nederlandse wijnbouw en het werk in de wijngaard. Ook laten we u de melkrobot zien, zodat u kunt meemaken hoe de koeien op de meest moderne manier worden gemolken. Van de melk naar onze eigen kaasmakerij; waar we verschillende boerenkazen maken van de melk van o.a. de zeldzame Fries roodbonte koeien. Aansluitend is dan de wijn- en kaasproeverij.
Dan zal het tegen 18.00 uur lopen. Het is dan mogelijk om deze dag af te sluiten met een buffet in een restaurant in de buurt. Voor mogelijkheden en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

13.30-13.45 Ontvangst op de Heidepleats
13.45-15.30 Klootschietwandeling met een versnapering voor onderweg
Koffie / thee
15.45-17.30 Rondleiding wijngaard en proeverij: twee Donia Grande Wijnen en twee kazen

Prijs € 20,- pp

Kalfjes schilderen
Op de Heidepleats hebben we prachtige kalveren van de fries roodbonte koe. Een bijzonder ras omdat er nog maar 350 van zijn. Deze kalfjes staan model voor het schilderij dat u onder begeleiding van een ervaren schilderes gaat maken.

U begint met een rondleiding door de wijngaard. We vertellen u over de mogelijkheden van Nederlandse wijnbouw en het werk in de wijngaard. Ook laten we u de melkrobot zien, zodat u kunt meemaken hoe de koeien op de meest moderne manier worden gemolken. Van de melkrobot gaan we naar onze eigen kaasmakerij; waar we verschillende boerenkazen maken van de melk van o.a. de zeldzame Fries roodbonte koeien. Aansluitend is er dan de wijn- en kaasproeverij.

In de schuur van de Kop-hals-rompboerderij gaat u aan de slag. Wanneer het weer het toelaat mag u met de schildersezel naar de wei om daar de fries roodbonte koeien te schilderen. Een uniek plaatje met de wijngaard op de achtergrond. Ondertussen is er een hapje en een drankje.

14.00 Ontvangst met koffie en Friese oranjekoek
14.30 Rondleiding en proeverij
16.00-18.00 Schilderen

€ 40,= p.p

Informeer bij ons naar de mogelijkheden om deze middag in stijl af te sluiten bij onze buren van Restaurant De Oorsprong.